Rijen Ruikt

Culturele wandel- en fietstocht langs tuinen met cultuur en muziek

Rijen Ruikt groeit en bloeit

22e editie - zondag 9 juni 2024

 

 

Op zondag 9 juni is het weer zover: Stichting Juin organiseert voor de 22ste keer Rijen Ruikt, de culturele wandel- en fietsroute langs prachtige en bijzondere tuinen met kunst, muziek en cultuur in Rijen, Molenschot, Hulten en Gilze. Het jaarlijkse evenement waarbij verbinden, ontmoeten en inspireren centraal staan. Ben jij trots op je tuin en wil je die graag laten zien? Of is je tuin de ideale plek voor een muziekoptreden of het tonen van kunst? Dan ben jij de perfecte deelnemer van Rijen Ruikt en zien we je aanmelding graag tegemoet. 

 

Het voorjaar is de tijd dat de natuur wakker wordt en begint met groeien en bloeien. Dat thema koppelen we dit jaar aan Rijen Ruikt. Wij groeien en bloeien in de breedste zin van het woord. Vanzelfsprekend met de kleuren van de bloemen en planten in menige tuin die door de eigenaren trots gepresenteerd worden. Dit jaar groeien we ook met het programma van Rijen Ruikt door weer enkele nieuwe elementen toe te voegen.

 

Voortuintjeswedstrijd

 

Evenals vorig jaar hebben we ook dit jaar de voortuintjeswedstrijd. Aan deze wedstrijd kan en mag iedereen met een voortuin, groot of klein, meedoen. En het mooie is dat je er niet voor thuis hoeft te blijven (mag natuurlijk wel), dus je kunt zelf ook op pad om deelnemende tuinen van Rijen Ruikt te bezoeken. De jury gaat alle voortuinen langs en jureert deze en voor de winnaar is er natuurlijk een leuke prijsje. 

 

Stekjes markt

 

Nieuw dit jaar is dat we gelegenheid bieden om stekjes met elkaar te ruilen, uit te delen of voor een kleine bijdrage te verkopen (niet commercieel). De ‘stekjes-markt’ verspreidt zich over de gehele gemeente. Meld je aan en wij zorgen voor de vermelding op de routekaart.

 

Boomspiegels

 

Adopteer een boomspiegel! Om onze straten en pleinen wat op te fleuren en te laten groeien en bloeien is het mogelijk op in onze gemeente een boomspiegel te adopteren. Gemeente Gilze en Rijen stimuleert deze vergroening van onze dorpen. Wij moedigen dit initiatief aan. Meld je aan en wij vermelden de boomspiegel op de routekaart.

 

Gilze doet ook mee!

 

Alhoewel ons evenement al jaren Rijen Ruikt heet, breiden we dit jaar met veel plezier de route uit naar Gilze. We hebben reeds enkele aanmeldingen ontvangen en wij kijken uit naar meer Gilzenaren die hun voor- of achtertuin een plekje gunnen op de routekaart. Kunst, muziek, of groen: ook in Gilze groeit en bloeit het op zondag 9 juni.   

 

Praktische informatie

 

Ben je enthousiast? Dan kun je je direct aanmelden per email naar rijenruikt@juin.nl. Volg ons via facebook (Stichting Juin). Voor nadere informatie kun je ons ook mailen via dit mailadres.

 

Download hier de routekaart van Rijen Ruikt 2024:

 

Terugblik vorige edities