Stichting JUIN

culturele evenementen in Rijen voor iedereen door iedereen.

Rijen ruikt 2017

zondag 11 juni 2017 | 10:00u - 17:00u

Download hier de routekaart:

Rijen ruikt

Stichting Juin organiseert op zondag 11 juni de 17de editie van Rijen Ruikt. Wij hopen heel Rijen en omstreken weer in beweging te krijgen. Rijen Ruikt brengt mensen samen op plaatsen waar men nooit komt. Dit jaar hebben we wederom een uitgebreide route met 32 tuinen, pleinen en bijzondere plaatsen die de dorpskernen van Rijen en Molenschot aandoen. U kunt deze dag genieten van tuinen, kunst, muziek, hapjes, drankjes en cultuur.  Rijen Ruikt gaat over ‘groen’ in de breedste zin van het woord. Tijdens deze editie van Rijen Ruikt kunt u prachtige tuinen bezichtigen, een aparte kunstroute volgen en is er een koopjesmarkt op het Wilhelminaplein. Vergeet deze dag zeker niet om ook naar Molenschot of Gilze te fietsen. In Molenschot is er een gezellig Vintage Festival en kun je bloemen en fruit plukken. En in Gilze is de Floralia Groeituin geopend; door middel van een zinvolle dagbesteding kunnen mensen weer participeren, daarom groeien in deze tuin niet alleen de planten, maar groeien ook heel veel verschillende mensen.

De tuineigenaren hebben met veel liefde en aandacht, maar ook voor erg veel geld hun tuin gemaakt zoals u deze aantreft. Wij verzoeken u dringend om de aanwijzingen te volgen. Het is absoluut verboden om iets te plukken of mee te nemen. Houdt u alsjeblieft toezicht op uw kinderen en voorkom dat zij in hun spel schade aanrichten. Plaats geen fietsen tegen een haag of hek maar op de standaard en zodanig dat anderen er geen last van hebben. Als u het verzoek krijgt om even te wachten dan is dat omdat er teveel mensen in de tuin zijn. Niet alle tuinen zijn rolstoelvriendelijk. Het is aan de tuineigenaren om te bepalen wat mogelijk is. De tuinen zijn geopend van 10.00 u. tot 17.00 u.

Wij wensen u allen een prettige Rijen Ruikt 2017 toe!

Routekaart

Alle deelnemers en locaties van Rijen Ruikt zijn weergegeven op de overzichtelijke routekaart, met een korte beschrijving. Deze routekaart is gratis, wordt huis aan huis verspreid via het Weekblad van Gilze en Rijen; en daarnaast te downloaden via deze site.

De tuineigenaren wachten op u, zodat zij hun passie voor groen met u kunnen delen.
Verplaats u zo veel als mogelijk per fiets om parkeerdrukte te vermijden.