Stichting JUIN

culturele evenementen in Rijen voor iedereen door iedereen.

Rijen Ruikt 2021 gaat wrs. niet door

Vanwege de beperkingen rondom de Corona Pandemie is het lastig om een evenement zoals Rijen Ruikt veilig te organiseren.

Heb je creatieve idee├źn of alternatieven? laat het ons weten!

Terugblik editie 2019

Tuin uitgelicht: Zwarte Dijk 20 - Fam. v.d. Corput
Deze tuin zal iedereen nu wel kennen. De tuin heeft diverse vijvers en zitjes. Er zijn wel een paar dingen veranderd. Wat niet veranderd is, is de gezelligheid gedurende de middag tijdens het optreden van Edo de Goede. Hij zal er ook dit jaar weer een geweldig feest van maken samen met Timo, Richard en Joyce.

Tuin uitgelicht: Emmastraat 33 - Fam. Hendriks
Een leuke hobbytuin met eigen ontworpen tuinposter en zelfgemaakte kleine beeldjes. Kom gezellig eens een kijkje nemen.

Uitgelicht: Wilhelminaplein - Everything Sweet
De geur van verse thee, gemalen koffiebonen en chocolade komt je tegemoet en nodigt je uit om plaats te nemen in een knus hoekje of aan de lange leestafel, zodat je ter plekke kunt genieten van al dat lekkers. Bijzondere bonbons, huisgemaakte taarten, biologische verse sappen, een mooi cadeau of een kunstige cappuccino. Voor jezelf of voor de ander.

De Bieb in de Boodschap

Kom genieten van de net zomerklaar gemaakte binnentuin van de Boodschap.

De hele dag kun je genieten van mooie optredens of rustig bladeren door tijdschriften en boeken die speciaal voor Rijen Ruikt zijn verzameld. Ook kun je aan de slag met verse fruit-, kruidenthee en –limonades. Direct vanuit de tuin in je glas!


Uitgelicht: Rembrandtlaan 29 - Heidi’s Bloemerij
Win een mooi Veldboeket of een van de andere prijzen! Kom
met Rijen Ruikt gezellig binnenkijken in Heidi’s bloemerij en onze Franse achtertuin. Er staan tijdens Rijen Ruikt 15 verschillende planten/ bloemen die je kunt raden, dus doe mee met deze wedstrijd en Win! Ook zijn de voorbeelden van de komende zomerworkshops te zien waarvoor je kunt inschrijven en hebben we weer verschillende boeketten/bloemwerk en gevulde vaasjes staan. Ondertussen kun je genieten van een lekker vers kopje thee (aangeboden op onze tuintafel door Everything Sweet) of een bakkie koffie.

Tuin uitgelicht: Hoofdstraat 58 - Pastorie
In de tuin van de pastorie zullen in het kader van het project ‘Dorpsgedichten’ verschillende dichters hun gedichten voordragen. De kunstenaar Simon Woudwijk zal een aantal kunstwerken in een zaal van de pastorie en in de tuin tentoonstellen. Met enkele zitjes, koffie en thee, zal de tuin op deze zondag veranderen in een klein centrum van cultuur.


Tuin uitgelicht: Pastoor Gillisstraat 38 - Muziekmakerij
In deze diepe, zelf aangelegde tuin van de familie van den Berg is het goed toeven. Er zijn verschillende zitjes, een waterpartij, konijnentunnel en een speelveld. Gedurende de dag zullen er zangleerlingen optreden van MuziekmakeRijen en leden van harmonie Vlijt en Eendracht. Tussen 10.00-11.00 en 14.00-15.00 wordt er een heuse ‘Muziekspeeltuin’ opengesteld, waar jonge kinderen kunnen experimenteren met instrumenten.

Deelnemen?

Wil jij ook eens meedoen aan Rijen Ruikt? Geef je dan nu voor de jubileum editie. Stuur je aanmelding naar rijenruikt@juin.nl.