Stichting JUIN

culturele evenementen in Rijen voor iedereen door iedereen.

Rijen ruikt 2019

Stichting Juin organiseert op zondag 16 juni 2019 de 19de editie van Rijen Ruikt. Wij hopen heel Rijen en omstreken weer in beweging te krijgen. Rijen Ruikt brengt mensen samen op plaatsen waar men nooit komt.

U kunt deze dag genieten van tuinen, kunst, muziek, hapjes, drankjes en cultuur. Rijen Ruikt gaat over ‘groen’ in de breedste zin van het woord. Het volledige programma voor Rijen Ruikt 2019 is te vinden op de Routekaart (zie link hiernaast).

De tuineigenaren hebben met veel liefde en aandacht, maar ook voor erg veel geld hun tuin gemaakt zoals u deze aantreft. Wij verzoeken u dringend om de aanwijzingen te volgen. Het is absoluut verboden om iets te plukken of mee te nemen. Houd u alsjeblieft toezicht op uw kinderen en voorkom dat zij in hun spel schade aanrichten. Plaats geen fietsen tegen een haag of hek maar op de standaard en zodanig dat anderen er geen last van hebben. Als u het verzoek krijgt om even te wachten dan is dat omdat er teveel mensen in de tuin zijn. Niet alle tuinen zijn rolstoelvriendelijk. Het is aan de tuineigenaren om te bepalen wat mogelijk is.
De tuinen zijn geopend van 10.00 u. tot 17.00 u. (tenzij anders vermeld).


Routekaart

Alle deelnemers en locaties van Rijen Ruikt zijn weergegeven op de overzichtelijke routekaart, met een korte beschrijving. Deze routekaart is gratis, wordt huis aan huis verspreid via het Weekblad Gilze en Rijen; en te downloaden via onderstaande link.

De tuineigenaren wachten op u, zodat zij hun passie voor groen met u kunnen delen.
Verplaats u zo veel als mogelijk per fiets om parkeerdrukte te vermijden.

Tuinen uitgelicht

Tuin uitgelicht: Zwarte Dijk 20 - Fam. v.d. Corput
Deze tuin zal iedereen nu wel kennen. De tuin heeft diverse vijvers en zitjes. Er zijn wel een paar dingen veranderd. Wat niet veranderd is, is de gezelligheid gedurende de middag tijdens het optreden van Edo de Goede. Hij zal er ook dit jaar weer een geweldig feest van maken samen met Timo, Richard en Joyce.

Tuin uitgelicht: Emmastraat 33 - Fam. Hendriks
Een leuke hobbytuin met eigen ontworpen tuinposter en zelfgemaakte kleine beeldjes. Kom gezellig eens een kijkje nemen.

Uitgelicht: Wilhelminaplein - Everything Sweet
De geur van verse thee, gemalen koffiebonen en chocolade komt je tegemoet en nodigt je uit om plaats te nemen in een knus hoekje of aan de lange leestafel, zodat je ter plekke kunt genieten van al dat lekkers. Bijzondere bonbons, huisgemaakte taarten, biologische verse sappen, een mooi cadeau of een kunstige cappuccino. Voor jezelf of voor de ander.

De Bieb in de Boodschap

Kom genieten van de net zomerklaar gemaakte binnentuin van de Boodschap.

De hele dag kun je genieten van mooie optredens of rustig bladeren door tijdschriften en boeken die speciaal voor Rijen Ruikt zijn verzameld. Ook kun je aan de slag met verse fruit-, kruidenthee en –limonades. Direct vanuit de tuin in je glas!


Uitgelicht: Rembrandtlaan 29 - Heidi’s Bloemerij
Win een mooi Veldboeket of een van de andere prijzen! Kom
met Rijen Ruikt gezellig binnenkijken in Heidi’s bloemerij en onze Franse achtertuin. Er staan tijdens Rijen Ruikt 15 verschillende planten/ bloemen die je kunt raden, dus doe mee met deze wedstrijd en Win! Ook zijn de voorbeelden van de komende zomerworkshops te zien waarvoor je kunt inschrijven en hebben we weer verschillende boeketten/bloemwerk en gevulde vaasjes staan. Ondertussen kun je genieten van een lekker vers kopje thee (aangeboden op onze tuintafel door Everything Sweet) of een bakkie koffie.

Tuin uitgelicht: Hoofdstraat 58 - Pastorie
In de tuin van de pastorie zullen in het kader van het project ‘Dorpsgedichten’ verschillende dichters hun gedichten voordragen. De kunstenaar Simon Woudwijk zal een aantal kunstwerken in een zaal van de pastorie en in de tuin tentoonstellen. Met enkele zitjes, koffie en thee, zal de tuin op deze zondag veranderen in een klein centrum van cultuur.


Tuin uitgelicht: Pastoor Gillisstraat 38 - Muziekmakerij
In deze diepe, zelf aangelegde tuin van de familie van den Berg is het goed toeven. Er zijn verschillende zitjes, een waterpartij, konijnentunnel en een speelveld. Gedurende de dag zullen er zangleerlingen optreden van MuziekmakeRijen en leden van harmonie Vlijt en Eendracht. Tussen 10.00-11.00 en 14.00-15.00 wordt er een heuse ‘Muziekspeeltuin’ opengesteld, waar jonge kinderen kunnen experimenteren met instrumenten.

Bijkomen van een fantastische dag Rijen Ruikt?

Sluit hem af tijdens de afterparty bij De Heeren van Rijen!


Uitgelicht: Lutske's Theetuin. Een gezellige theetuin waar je thee, koffie of wat fris kunt drinken en waar je tijdens Rijen Ruikt kunt kijken en luisteren naar diverse muzikale optredens:
11:00 en 12:30u Nederpopkoor Zonder Noten
11:45 en 13:15u Korije
14:00u duo Ben en Sally  

En tevens informatie over workshops schilderen op hout van Sjoukje Gniewyk (www.portrettenenmeer.com)


Deelnemen?

Wil jij ook eens meedoen aan Rijen Ruikt? Geef je dan nu al op voor 2020! Stuur je aanmelding naar rijenruikt@juin.nl.